Gluma

Tijana Dapčević se oprobala kao glumica igrajući u televizijskoj seriji i nekoliko pozorišnih predstava. Predstave su bile sastavni deo redovnih repertoara pozorišta u Beogradu, a kao gostujuće predstave su odigrane širom Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore, dok se humoristična serija “Prespav” emituje na jednoj od najgledanijih televizija u Makedoniji (trenutno je u toku snimanje druge sezone).

Prespav (Преспав) – TV serija

Tijana Dapcevic Prespav 001 Tijana Dapcevic Prespav 002 Tijana Dapcevic Prespav 003

Opis:
Serija prikazuje porodičnu priču braće Buzalevski koji su odlučili da otvore pansion u prespanskom regionu zahvaljujući sredstvima koje su dobili iz EU fondova. Pansion “Prespav” predstavlja metaforu stvarnih događaja u Republici Makedoniji, u kom se sudaraju balkanski mentalitet (od kog likovi ne mogu da pobegnu) i želja da se ispoštuju i uspostave evropski standardi. Upravo to dovodi aktere u konflikte i nesporazume iz kojih proizilaze komične situacije, u kojima i sami gledaoci mogu da se prepoznaju. Svaka nova epizoda ima novu temu, novi problem, novi konflikt, novo rešenje i mnogo smeha.

Серијата ја прикажува семејната приказна на браќата Бузалевски, кои отвораат пансион во преспанскиот регион, благодарение на средствата добиени од ЕУ фондови. Пансионот „Преспав“ е метафора на реалните општествени случувања во Република Македонија, во кои се прекршува балканскиот менталитет, од кој ликовите не можат да избегаат, и желбата да се почитуваат и да се воспостават европските стандарди. Ваквата ситуација ги става ликовите во постојан конфликт и недоразбирање од кои произлегуваат комични ситуации во кои ќе можат да се препознаат и самите гледачи. Секоја епизода има нова тема, нов проблем, нов конфликт, нова разрешница и многу доживувања и смеа.

Produkcija: OXO | IMDb

Predstave

Tijana je, do sada, igrala u tri pozorišne predstave koje su, osim što su se nalazile na redovnim repertoarima pozorišta u Beogradu, imale ogroman uspeh i kao gostujuće predstave u celom regionu.

U pitanju su: “Pukla bruka“, “A gde su kokoške?” i “Maratonci trče počasni krug“.

Pukla brukaA, gde su kokoske?Maratonci trce pocasni krug

 

Tijana Dapčević © All rights reserved.