A gde su kokoške?

Ovo je pozorišna priča o dve glumice koje, nakon odigrane poslednje predstave u sezoni, ostaju u garderobi i razmišljaju kako da prežive dugo, toplo leto i kako da plate zaostale račune. Odlučuju da same naprave predstavu, a da prođu što jeftinije: komedija sa malo likova, bez scenografije, da pisac nije živ i da nema naslednike (da se ne bi plaćala autorska prava), mora igrati bar jedno ‘poznato ime’ ne bi li se lakše prodali i da sve i svi mogu da stanu u jedan auto i – vozi Miško! Počinju da prave predstavu “Kako se obogatiti”…

I, tu počinje komedija!

Gospođa Ford i gospođa Žurka odlaze po savete kod psihologa, vračare, hipnotizera, marketing savetnika, joga instruktora.. sve dok im ne dođe gospođa Pejdž, treća glumica, koju sve vreme ogovaraju… U ulozi gospođe Pejdž – Tijana Dapčević.

A gde su kokoske? A gde su kokoske? A gde su kokoske?

 

 

 

 

Reč autora:

“Ova priča je inspirisana istinitim događajima. Satkana je od autentičnih situacija u kojima se glumac, bez stalnog angažmana, očajnički bori za opstanak na sceni. U prvom delu procesa smo na papir stavljale priče iz glumačke i pozorišne stvarnosti. Te priče smo kroz improvizaciju pretvorile u scene, dramaturški uvezeane u pletenicu koja vodi gledaoca kroz tragikomične situacije do potpune katarze. Ovom predstavom mi ne propagiramo, već na paradoksalan način, k ritikujemo ovakvu vrstu pozorišnog stvaralaštva.”

Uloge:
Gospođa Ford ……….. Tatjana Kecman
Gospođa Žurka ………. Monika Romić
Gospođa Pejdž ………. Tijana Dapčević

Ustanova kulture “Vuk Karadžić”, scena Kult
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 77a, Beograd
Broj telefona za rezervacije karata: 0112424860 ili 0646466680
Sajt: http://www.ukvuk.org.rs/

 

Tijana Dapčević © All rights reserved.